Skördemarknad

Idag på förmiddagen åkte jag ut till Skogsbacka för att snart åka vidare till Asby där årets skördemarknad gick av stapeln. Det var massor av bilar på parkeringen så det såg verkligen ut att bli en lyckad tillställning för byn. Jag hade bestämt sedan innan att åka dit med mina föräldrar. Mammas kusin hängde också med vilket alltid är så trevligt.
 
Vi startade med att äta raggmunk och fläsk. Moderaterna brukar stå där och dela ut det gratis och gratis är ju gott :) Vi mumsade allt i oss en raggmunk, fläsk och lite lingonsylt och kom fram till det att raggmunk måste vi göra hemma. Det är ju sååå gott!
 
 
Årets skördmarknad i Asby blev mycket ätande för min del. Brända mandlar är ett måste och så gott. Sedan var det utländska paret där som sålde turkiskt bröd med ost på Rydsnäs marknad och det var jag tvungen att ha. Det var ju så gott! Så det blev var sitt bröd till mig och Johan.
 
På skördemarknaden var det ett par killar som sålde "Bolani". Jag tycker att det är spännande och kul att smaka på nya saker så jag köpte mig en bolani med fick yoghurtsås till.
 
 
I yoghurtsåsen var det yoghurt, persilja, salt, vitlök och citron. Det var verkligen riktigt gott! Som ni kan förstå så var jag mätt och belåten när jag lämnade Asby skördemarknad😆.
 
På skördemarknaden var det även pumpatävling och på plats fanns det en riktigt stor pumpa...
 
 
Innan vi åkte hem gick vi en sväng till kyrkan. Det är en sådan söt liten kyrka.
 
 
 
Efter skördemarknaden åkte vi allihop hem till Skogsbacka där vi fikade. Det blev gott hembakat bröd och hembakade kakor till kaffet.
 
 
En riktigt trevlig dag har det varit idag.
 
Hur har ni haft det idag? Vad har ni hittat på? Hoppas ni har haft en fin lördag.
 
Nu ska jag njuta av lugnet här på landet och i morgon ska jag försöka få till en sovmorgon. Vi får väl se hur det går med det.🙂
 
Klicka gärna på gillaknappen när ni kikat förbi😘.
 
Kram Malin💕
#1 - - Zorina:

Va mycket gott! Önskar dej en lugn o fin söndag!

Svar: Tack! Hoppas du har en bra söndag du med!
malinlorentzon.se