Hjärtanshoppet

I morse ringde klockan tidigt! Klockan 04.45 var det dags att gå upp. Jag hade förberett det mesta dagen innan så det var bara att fixa gröt och trycka på kaffebryggaren. Vid 06.00 var vi i stallet och gav alla hästarna frukosthinken. Alva fixade iordning Lotus när han ätit klart och vid 06.20 åkte vi mot Linköping och Smedstad ridsportcenter. Lotus fick äta ensilage i transporten upp och fick lite mer när vi kom fram. Därefter gick vi banan. Hittills har allt följt planen tidsmässigt vilket kändes jättebra! 
 
När vi gått banan var det snart dags att göra iordning Lotus. Alva hade ett skapligt tidigt startnummer, nr 9, så vi räknade med att hon skulle starta mellan 09.10-09.15. 
 
En liten promenad innan uppsittning. 
 
Snart var det dags att gå bort till framridningen. På Smedstad är det riktigt bra med plats på framridningen. En riktigt stor utebana med bra underlag, så man behövde inte vara orolig för att det skulle bli trångt. 
På väg till framridningen. 
 
 
När det var ungefär en kvart kvar till start gick vi in på framhoppningen. Där var det fler ekipage men det funkade bra ändå. Alla hjälptes åt med att höja och sänka. Alva och Lotus hann hoppa fram riktigt bra och Lotus kändes riktigt fin enligt Alva. Han var väldigt pigg och taggad😁. När Alva väntade på sin tur smet jag upp på läktaren. När de kom in på banan såg jag hur spänd Lotus var. Alva pratade med honom och klappade honom på halsen för att få honom att lugna sig. Jag tänkte det, undrar hur det här ska gå... Snart fick de startsignal. De klarade hinder efter hinder. Herregud så spännande det var! Jag får sådan puls när Alva tävlar och still kan jag inte stå😅. 
 
 
 
De gjorde en sådan kanonrunda! Hinder efter hinder låg kvar och när de gick i mål räckte tiden till en 2:a plats så långt. Det var bara i början av klassen och det var många kvar. Totalt var det 65 st i klassen. Så nu blev det till att vänta.... En go väntan!
 
Så duktiga! 
 
💖
 
Lotus fick gå tillbaka till transporten. Av med alla ridsaker och på med det andra. Vi visste inte om de skulle få komma in på prisutdelningen så vi tog på honom alla transportprylar. Lotus fick äta och jag drack kaffe. När det var en halvtimme kvar på klassen gjorde vi iordning Lotus igen och gick tillbaka till framridningen. Alva låg nu 5:a, de 6 främsta fick gå in på rosiutdelningen. Till slut blev det klart. Alva och Lotus blev 5:a av 65 starter! Så skoj! 
 
Vilken lycka! 
 
 
 
Det är så skoj när all träning ger resultat! Nu ska vi njuta av den här tävlingen så kommer nya utmaningar framöver. Ja, så var det målen med dagens tävling... bra känsla och bra tempo lyckades vi med. Lotus var lite spänd till en början på banan men det ordnade sig till slut och så har vi haft riktigt skoj hela dagen, träffat trevliga ryttare och pratat. En riktigt bra tävlingsdag!
 
Nu ska jag njuta av en god kebabsallad. Hoppas ni också har haft en bra lördag.
 
Kram Malin💕
2 kommentarer publicerat i Lotus WL
Taggar: 1.10m, Amerigo, Amerigonordic, Hjärtanshoppet, Linköping, Lotus WL, Regional hopptävling, Smedstad Ridsportcenter
#1 - - Anita :

Men gud så bra jobbat!! Stort grattis till fin placering :D

Svar: Tack snälla! 🤗
malinlorentzon.se

#2 - - Lillemor lorentzon:

Vilken fin ridning så spännande att se även idag !

Svar: Ja, den får vi njuta av 👍🏼
malinlorentzon.se