God fortsättning på det nya året!

God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni hade en bra nyårsafton igår. Vår nyårsafton var väldigt lugn men mycket trevlig och mysig. Dagen började med att jag åkte ut till Lotus och fixade stallet. När allt var klart gick jag upp till Lotus i hagen och önskade honom och hans hagkompis Celinne "Gott Nytt År" med en gäng goda morötter. Jag var allt poppis när jag kom och de skulle stå så nära de bara kunde bägge två 😄. 
 
💝
 
När jag kom hem var det bara att göra sig iordning för sedan drog vi ut till brorsan på det årliga nyårsgrillet. Vi har firat så sedan 2008 och det är alltid lika trevligt och roligt! 
 
Vi började med att titta på brorsans fårhus som han gjort så mycket större. Det blev verkligen toppenbra och fåren lever verkligen lyxliv därute. 
 
 
Brahmatuppen, riktigt maffig kille.
 
Vi grillade som alltid korv och i år grillades det även kött. Det blåste riktigt kallt så vi satt i deras uthus där det eldades i kaminen och åt i värmen. Gott och skönt! 
 
 
 
 
Till kaffet serverades Kristinas god ryttarkaka och mjuk pepparkaka som min mamma bakat. 
 
 
Innan vi åkte hem bjöds det på en riktigt fin solnedgång.
 
Senare på eftermiddagen åkte vi hem till stan igen. Vi tog det lite lugnt och duschade av oss grilloset😁 Därefter var det dags att ta tag i maten inför kvällen. Stora barnen var iväg på eget nyårsfirande. Gustav hade beställt "Toast Skagen", så det fick det bli. Vi åt också lite kräftor, kändes lyxigt såhär mitt i vintern. Till huvudrätt åt vi fläskfilé, potatisbollar, som vi kallar det, sallad och bea. Till efterrätt blev det glass och en massa goda frukter. En riktigt mysig nyårssupé med min lilla familj.
 
När det närmade sig tolvslaget gick vi fram mot stan. Tyvärr är det lite otäckt att vara på stan vid tolvslaget för det finns de som skjuter smällare och tårtor mitt bland folk, så mitt i smeten vill vi inte vara. 
 
 
 
I år var ljusspelet så mycket bättre än det var vid förra nyåret tycker jag. Riktigt häftigt! 
 
Lilleman klarar nyårsfirandet riktigt bra! Han bryr sig inget särskilt av att det smäller utan han låg och sov hos oss i soffan under kvällen. I vanliga fall springer han lös i trädgården när han ska ut och snabbkissa, men även om han känns säker med att det smäller och så, så tar vi bara ut honom i koppel på nyårsafton. Man vet aldrig om han skulle bli överraskad och då skrämd. När vi gick fram på stan fick Lilleman vara hemma, med tv:n på och neddragna persienner i vardagsrummet. Lugnt och skönt för alla fyrbenta inomhus. 
 
Idag blir det en lugn dag. Alva och jag ska ut till Lotus nu efter middagen och han ska ridas. 
 
Hoppas ni får en bra start på det nya året!
 
Kram Malin💕
#1 - - Emma Engström:

Nuyårsgrillning lät ju himla mysigt och när det blir en tradition är det ju extra roligt! :D Så söta bilder!! Gott nytt år <3

Svar: Tack! Ja det är riktigt kul att det har blivit en tradition. Hoppas du hade en bra nyårsafton och så önskar jag dig en fin fortsättning! Kram
malinlorentzon.se

#2 - - Lillemor lorentzon:

Finaste nyårskillen var han i vikingamössan Tage är hans namn!!

Svar: Ja, en sån söt liten viking :)
malinlorentzon.se