Dörrenovering och träning.

Gott & Blandat, Lotus WL, Skogsbacka / Lotus WL, Lycketorps Ryttarklubb, Skogsbacka, Torp / Permalink / 3
I morse ringde klockan tidigt men jag var vaken innan dess. Jag gick upp vid 06.30 och gjorde iordning mig och åt frukost och åkte sedan till stan för att hämta Alva för idag väntade hoppträning för Julia Johansson. Första träningen efter sommarbetet. Träningen började 09.45 i Mjölby och vi kom fram i tid. Så kul att äntligen komma igång med träningarna! 
 
 
Lotus var med på noterna och tyckte det var superkul som vanligt! Under sommarbetet har han inte bara stått utan det har blivit uteritter, mycket klättring osv så helt avställd har han inte varit. Hoppning har det inte blivit någon i sommar så lite semesterkänsla var det i början av träningen, men det rättade till sig till slutet och då var de tillbaka i sin vanliga ridning. 
 
 
I eftermiddag har jag fixat med ytterdörrarna här i Skogsbacka. Idag har jag kittat och tejpat upp maskeringstejp, snacka om pilljobb. Jag är så sugen på att börja måla! Hoppas och tror att det blir bra! Vi kommer måla med linoljefärg, oxidgrön. Linoljefärg ska målas tunnt vad jag lärt mig så det behövs nog några strykningar.
 
 
Jag har kittat dörren på flera ställen och vet att fåglar gillar att picka i sig kitt. Jag har för mig att man kan strö på malen vitpeppar för då blir det inte lika gott. Jag tror att jag såg det i ett av avsnitten av "Det sitter i väggarna". Är det någon av er som sett det som minns? Är jag inne på rätt spår? 
 
 
Nu är kittet i varje fall pepprat så vi får hoppas att fåglarna håller sig därifrån. När dörrarna är klara ska jag se om jag kan hitta något fint att hänga på dem. 
 
Vi får väl se om jag vågar ge mig på att måla i morgon! 
 
Vad har ni hittat på idag? Har ni börjat jobba eller har ni semester ännu?
 
Ha det fint alla bloggläsare!
 
Kram Malin💞 
#1 - - Elin:

Intressant med vitpepparn, uppdatera gärna om det fungerade eller ej :)

Svar: Ja, det ska jag göra! Jag har för mig att vi strödde på vitpeppar på kittet när vi gjorde iordning fönstren förra året och än så länge har det gått vara ifred.
malinlorentzon.se

#2 - - Lotta:

Ska bli kul att se resultatet på dörren!

Svar: Tack! Ja det ska bli spännande!
malinlorentzon.se

#3 - - Madde:

Vi målade om vår dörr i precis den kulören förra året, och vi älskar den! Hoppas er blir som ni tänkt er.

Svar: Ok, det låter hoppfullt! 👍🏼 Ja, blir det inte bra så gäller ”gör om, gör rätt”. 😁
malinlorentzon.se

Till top