Söderköping och Smultronstället.

Blommor, Gott & Blandat / Glass, Smultronstället, Stockros, Söderköping / Permalink / 1
Idag när alla var klara så åkte vi in till stan och hämtade upp tjejerna. Därefter åkte vi iväg på dagens utflykt, till Söderköping och till Smultronstället. Smultronstället är en glassrestaurang med väldigt läckra glassar i alla olika smaker och utseende. När vi kom dit så var det sååååå lång kö. Pga corona så var det max två vuxna från varje sällskap som fick köa så jag och Alva ställde oss. Det gick skapligt fort ändå. 
 
När vi kom på plats så kollade vi menyerna. Lilleman blev serverad vatten. Till slut så beställde vi. Jag och Johan tog var sin "Äppel Päppel" och barnen tog var sin "Rock´n roll". 
 
Rock´n roll
 
Äppel Päppel
 
Äppel päppel var riktigt god! Den innehöll gräddkola och äppelpajglass med kolakräm och varmt äpple. Toppat med grädde, kolasås och karameliserade popcorn. Äpplet på toppen var gjort av choklad. Jag orkade inte all glass så Lilleman fick en extra kula förutom den han bjöds på av Smultronstället. Ja, de bjuder hundar som är med på glass. Hur gulligt är inte det?! 
 

När vi var mätta och belåtna gick vi en sväng och såg oss omkring. Vi fick bl.a. se en slussöppning. 

Vi gick också bland husen och tittade. Söderköping är verkligen en gullig sommarstad. Det fanns så mycket stockrosor! De växte överallt och i alla möjliga vackra färger. 

 
 
Sedan åkte vi hem. En jätterolig utflykt! 
 
Vad har ni hittat på idag? Har ni varit iväg på någon utflykt? En del har kanske börjat jobba igen och jag hoppas det går bra för er! 
 
Ha det bra!
 
Kram Malin💞
#1 - - Hanna:

Älskar Söderköping och glasstället! Så stora glassar har jag aldrig sett någon annanstans.

Svar: Nej, det går knappt inte att få i sig de stora glassarna. :)
malinlorentzon.se

Till top