Utflyktstips igen!

Gott & Blandat, Skogsbacka / Brantefall, Laxtrappa, Rydsnäs Lanthandel, Tranås Energi / Permalink / 1
Idag när jag vaknade så... ja, gissa... det regnade! Det var bara att pallra sig upp och gå ut och ge hästarna frukost trots att ligga kvar i sängen lockade mer. När jag väl kom upp och ut så var det inga bekymmer. Då är det bara mysigt för jag är väldigt välkommen.
 
Efter frukost och förmiddagsfika tog vi tag i städningen för i morgon kommer kompisar hit på grill. Det ska bli så kul! Idag har jag gjort första strykningen inuti skåpet också, det ska målas en gång till. Förhoppningsvis hinner jag det i morgon på förmiddagen så det blir klart.
 
På eftermiddagen gjorde vi en liten utflykt till Forsnäs. Vi skulle köpa en stolsits till en av mina pinnstolar som gått sönder. Tyvärr var fabriken inte öppen, inte så konstigt såhär mitt i semestertider, så vi får ta en sväng dit framöver när semestrarna är över. Istället tittade vi på laxtrappan som Tranås energi byggt för en ökad biologisk mångfald. Fiskvägen är en öppen vattenväg mellan de tre sjöarna Västra Lägern, Östra Lägern och Sommen. Så fint och bra!
 
 
 
 
Vi åkte därefter vidare till Brantefall. Trots att jag varit massor i Ydre under hela mitt liv så har jag aldrig varit vid Brantefall. Dit är det egentligen häftigast att åka tidigt på våren, men det var rätt häftigt att se det idag med. Jag kan bara tänka mig vilken fart det måste vara på vattnet på våren! 
 
 
Gustav står längst upp åt vänster så det är riktigt stort. 
 
Nästa år på våren, då åker vi dit igen. Ja, här har ni ett utflyktstips till så här i hemestertider. 
 
Vi åkte sedan vidare till Rydsnäs och stannade till på Rydsnäs lanthandel och köpte med oss lite fika hem. Innan vi åkte hem så åkte vi förbi kyrkogården och tittade till min mormor och morfars grav. Jag försöker alltid att åka dit varje sommar en sväng. Oj, vad jag saknar dem!💕
 
 
När vi kom hem blev det gofika och därefter blev det åska och regn. Usch, jag ogillar åska skarpt på landet och särskilt när hästarna är ute. Då går min stressnivå upp i högvarv. 
 
Nu ikväll har regnet slutat och i morgon väntar en fin dag om jag ska tro SMHI. Jag hoppas verkligen på det! 
 
Har ni hittat på något kul idag? Ni kanske har något tips på vad vi kan hitta på i sommar. 
 
Ha det fint!
 
Kram Malin💞
#1 - - Tess:

Vad kul med tips! Finns verkligen mycket vackert och sevärt i vårt land :-) Denna vecka, måndag-tisdag, cyklade vi i familjen Klarälvsbanan i Värmland :-) Det var en upplevelse!

Svar: Ja visst gör det! Vad spännande med Klarälvsbanan.
malinlorentzon.se

Till top