Vilken vårdag!

Foto, Gott & Blandat, Skogsbacka / Blommor, Landet, Livet på landet, Löjtnantshjärtan, Torp, vårblommor / Permalink / 2
Tänk att det ska blåsa hela tiden! Jag är riktigt trött på all blåst hela tiden. Idag sov jag inte särskilt länge, men jag kände mig ändå utvilad. Det blev en lugn förmiddag med grötfrukost och kaffe innan vi åkte till stallet. 
 
Lotus fick ett bra dressyrpass idag. Jag fixade i stallet och försökte att laga min trasiga ridstövel men det gick inte. Igår beställde jag hem ett par nya men jag kommer att lämna in min gamla stövel ändå för byte av dragkedja för att ha ett par i reserv. Det kan vara bra att ha!
 
I eftermiddag har vi njutit av landet en stund. Vi har rensat ur pallkragarna, Johan har rensat bland jordgubbsplantorna, jag har rensat landet på framsidan, vi har fikat och bara tagit det lugnt. Så skönt! Jag älskar att vara där!
 
När vi köpte Skogsbacka för lite drygt fyra år sedan så var landet på framsidan fullt av kirskål. Det hade helt tagit överhanden över landet. Efter att ha fått ett tips, så tog jag och la tre lager med uppblötta tidningar längst ner mot jorden. Därefter la jag på markväv, tror jag det heter, och därefter jord på det. De växter som fanns fick jag skära fram genom markduken. Nu har det knappt varit någon kirskål i landet. Lite är det ju såklart. De dyker upp där växterna är framskurna i duken och då är det bara att plocka bort dem. Det är viktigt att ta bladen så fort som möjligt, och absolut innan de blommar, för det är bladen som ger kirskålen energi att växa, blommorna sprider frön. Som ni förstår så är det rätt smidigt att plocka bort den nu. Det storarbetet som jag gjorde för flera år sedan var verkligen värt all svett och slit.
 
 
 
 
Körsbärsträden blommar fortfarande för fullt. Det är så vackert! 
 
 
 
Helt galet mycket blommor! 
 
Det finns också ett päronträd som blommar i torpet. 
 
 
Våren är verkligen fantastisk!
 
Några blommor från landet på framsidan... 
 
 
 
I helgen har jag varit riktigt trött. Igår eftermiddag sov jag sådär sjukt djupt så det kändes helt omöjligt att vakna nästan. Ni vet när man ligger och känner att nu måste jag vakna men det går inte. Någon mer som varit med om det? 
 
Det är skönt att det är kortvecka nästa vecka. Så himla gött! Barnen går i skolan måndag och tisdag, på onsdag är det studiedag och efter det ledigt! 
 
Hoppas ni får en go arbetsvecka nästa vecka!
 
Nu ska jag gå och säga godnatt till min minsting.
 
Kram Malin💞
#1 - - Linn:

Wow vilka fina bilder!

Svar: Tack! Vad glad jag blir!🤗
malinlorentzon.se

#2 - - Klara:

Härliga våren, så vacker den är.

Svar: Ja, visst är den!
malinlorentzon.se

Till top